Контактні телефони:(03634)2-60-42(068)14-70-595

Кольпоскопія — спеціальне обстеження за допомогою приладу, схожого на мікроскоп. Лікар проводить огляд під мікроскопом зони зовнішніх статевих органів, піхви та шийки матки під значним збільшенням (майже в 30 разів). Кольпоскопія – метод безконтактний та безболісний. Після проходження кольпоскопії жінка може одразу повертатися до звичного життя Оскільки процедура є безпечною, то її використовують навіть під час вагітності.
Кольпоскоп в нашому центрі видає зображення на монітор, щоб пацієнт разом із лікарем міг спостерігати за процесом огляду. Дані, отримані в результаті кольпоскопії, зберігаються у фотоформаті. Це дозволяє наочно спостерігати динаміку протікання захворювання і коригувати в подальшому лікування.

Кольпоскопія дозволяє також виконати прицільну біопсію (взяття маленького фрагмента тканини шийки матки), який відправляється до лабораторії, для уточнення характеру враження.
Розрізняють просту та розширену кольпоскопію.
ПРОСТА кольпоскопія – огляд шийки матки в дзеркалах без використання медикаментозних засобів.
РОЗШИРЕНА кольпоскопія – огляд епітелія шийки матки з урахуванням реакції тканини на обробку медикаментами.
Не всі мікроскопічні зміни в тканинах видимі при звичайному гінекологічному огляді і людське око не може побачити більше, ніж дано природою, тому кольпоскопія – найкраще рішення для точної діагностики. Саме ця процедура дає можливість розгледіти те, що недоступно оку – найменші порушення будови епітелію і початок патологічних змін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *